SISU anleggsbiler
SISU har levert tipp- og dumperbiler lenge og har finsk kvalitet. De er de eneste med tandem der bakre aksel kan frikobles og løftes opp. Se egen brosjyre. Denne bilen er slik den kommer i fra fabrikken. Alle deler har delenummer og man slipper å forholde seg til flere leverandører og uprøvde løsninger. Arbeids lamper og brytere, samt opplegg for rotorvarslere og ekstra fjernlys på taket er ferdig laget. Xenon lys kan leveres som hovedlys.

Vi har flere motorer og effekt nivåer å velge blandt.

Se på hvordan hydraulikk anlegget er bygget opp, tanken er høyt plassert for å gi den variable motormonterte pumpa nok olje. Sentralen er plasert på siden, lett å komme til selv om tippen er nede. Sentralen er modulbassert slik at det er enkelt å installere flere spoler om man vil ha det seinere. Sleidene kan kjøres manuelt med spaker som følger med om det skulle være behov. Luftinntaket kan fåes plassert etter ønske. På brøytebil er dette viktig.

Dette hydraulikksystemet inkluderer:

Her er noen detaljer fra hydraulikk systemet:

  1. Uttak for tømming av oljetank med stoppe kran.
  2. Danfoss sentral.
  3. Magnet giver som sier i fra om tippen er oppe eller nede. Brukes for eksempel for å automatisk skru av eksos i kasse når man tipper.
  4. Trykk filter med indikator for filterskift. Det er også varslelampe i instrumentpanelet.
  5. Hurtig senk på tippen. Sender olja rett i tank uten å gå om sentralen.
  6. Stoppe kran for olje til pumpa.
  7. Filter for lufting av tank.
  8. Returfilter for oljetank.
  9. Eksos til kasse.
  10. Nivå vakt for oljemengde.
Det er veldig rasjonelt å få alt dette laget ferdig fra fabrikk.

Her ser en tipprøret, kryssforsterkningen og stopp wirene. Det er ikke vanskelig å forklare at dette er solid gjort. Wireene er i kryss for å motvirke at kassa vrir seg ved full tipp. En ser også at skjermene er justerbare, slik at de kan løftes før vinteren hvis en vil ha mere plass til kjetting.
SISU er veldig gode på aksler og aksel kombinasjoner. Her er det en 8x4 bil med tandem. Vi kan levere 10 tonns framaksel. Her er det trippel boggi, men vi kan også levere to framaksler med opptil 10 tonn på hver.


Vi kan levere to typer baklemmer. En vanlig hydraulisk automatlem, eller som her en lem som går oppover. Akkurat denne bilen har begge typer. Dumperkassa er laget av Jorpe, en annen finsk kvalitets leverandør.


To andre detaljer:


Nedfellbar stige i kassa og mulighet til å få surrefester inni kassa.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på.